Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΝΔ-ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΔΡΑΧΜΗ.....


Έχουν κρυφή ατζέντα με μόνιμη ή "προσωρινή" κατάργηση του ευρώ στην Ελλάδα και διπλό νόμισμα που μπορεί να κάνει τη χώρα μία "Κούβα" μέσα στην Ευρώπη, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Δύο από τα κόμματα δηλαδή που εμφανίστηκαν παλαιότερα να υπεραμύνονται του ευρώ αιτιολογώντας μάλιστα έτσι την υπερψήφιση μνημονίων, ενδέχεται τελικά να σχεδιάζουν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ και να την καταντήσουν ωσάν πρώην κομμουνιστική χώρα και μάλιστα αφήνοντας το χρέος στο άλλο νόμισμα το σκληρό ευρώ, (ώστε να αυξάνεται το χρέος έξω και να μειώνονται τα εισοδήματα και ο παραγόμενος πλούτος μέσα στη χώρα);
Συγκεριμένα, εντύπωση προκάλεσε στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, η αναφορά του καθηγητή Δημήτρη Τσομώκου υποψηφίου σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της παράταξης, η αναφορά στη "λύση του διπλού νομίσματος". Ο κ. Τσομώκος είναι συνεργάτης του Ι. Μουμούρα, καθηγητής στο Said Business School του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εταίρος στο Management στο κολέγιο St. Edmund Hall. BA, MA, MPhil, ενώ έχει και διδακτορικό στο Γέιλ των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί στην τράπεζα της Αγγλίας και έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές κεντρικές τράπεζες.

Στο μεταξύ την ίδια άποψη περί μεικτού νομίσματος -την ευρωδραχμή- έχει ως plan Β και ο Γ. Καρατζαφέρης για περίπτωση ανάγκης. Τι ανάγκης δηλαδή; Όπως είπε στο "Πρώτο Θέμα" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στον οποίο παλαιότερα απέδιδαν την δυνατότητα να προβλέπει μάλλον κακεντρεχώς, με το προσωνύμιο "ο λαγός", θα «είναι ένα νόμισμα περιορισμένου χρόνου», δυο ετών, για να βγει η χώρα από την οικονομική καχεξία που βρίσκεται.

«Αν πάμε στην ευρωδραχμή στην ευρωδραχμή οι εργαζόμενοι λαθρομετανάστες δεν θα μπορούν να βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό» σημειώνει ο κ. Καρατζαφέρης και συμπληρώνει ότι το επίσημο νόμισμα της χώρας θα είναι το ευρώ, πως η ισοτιμία θα είναι ένα προς ένα ενώ οι αμοιβές στο εσωτερικό και οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται με την ευρωδραχμή.

Ναι μόνον που έτσι, όσοι έβγαλαν τα ευρώ έξω θα έρθουν μετά και θα αγοράσουν τις περιουσίες δωρεάν. Αυτό τουλάχιστον, έλεγε ο ίδιος και άλλοι παλαιότερα. Ακόμα χειρότερα, το χρέος θα μείνει στο ίδιο ακριβό νόμισμα την ώρα που οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με υποτιμημένο και πληθωριστικό νόμισμα.  Ποιός το όφελος να μείνεις (υποτίθεται) στην ευρωζώνη, χωρίς να έχεις ευρώ, αλλά ούτε και τη δυνατότητα για δικό σου εθνικό νόμισμα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου