Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: ΠΟΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ????

Με μεγαλη μου χαρα σημερα σας παρουσιαζω το βιβλιο της μεγαλης ελληνιδας??? ιστορικου και μελους της Ελληνικης??? βουλης κυριας Ρεπουση προκειται για ενα μεγαλο ιστορικο εργο που πραγματι καταρριπτει πολλους μυθους και διαφορες δοξασιες γυρω απο την Ελληνικη ιστορια.
Προκειται για ενα βιβλιο που ριχνει φως  στα πραγματικα γεγονοτα και οχι στα παραμυθια και στις λαικες παραδοσεις που συνηθιζαν μεχρι τωρα να γραφουν τα βιβλια της Ελληνικης ιστοριας.
Ας ριξουμε μια ματια στο συγγραφικο εργο της πραγματικα  μεγαλης αυτης Ελληνιδας??? ιστορικου.

ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 490 Π.Χ
Συμφωνα με την παλαια ελληνικη ιστορια καποιοι πιστευουν οτι το 490 π.Χ εγινε καποια μαχη στον Μαραθωνα μεταξυ Ελληνων και Περσων.Αυτη ειναι μια λαθος αντιληψη των γεγονοτων η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη και αυτο αποδεικνυεται απο μια βαθυτερη προσεγγιση των πραγματικων γεγονοτων της εποχης.Ας δουμε λοιπον τι εγινε στην πραγματικοτητα.
Εκεινη την εποχη βασιλιας των Περσων ηταν ο Δαρειος ο Α' γνωστος για τα φιλελληνικα του αισθηματα και την τεραστια αγαπη που εκρυβε στην καρδια του για την Ελλαδα και για τους Ελληνες γενικοτερα.
Μαθαινοντας λοιπον απο καποιον ελληνα πρωην αξιωματουχο ονοματι Ιππια (υιος του Πεισιστρατου ο οποιος τον ειχε επισκεφθει με σκοπο να ενδυναμωσει την  Ελληνοπερσικη φιλια και να αναπτυξει εμπορικους και τουριστικους δεσμους)  οτι η χωρα βρισκεται στα μαυρα της τα χαλια οπως και τωρα δηλαδη αποφασισε ο γνωστος φιλελλην Δαρειος να βρει ενα τροπο να βοηθησει οικονομικα την χωρα.
Ετσι προχωρησε και επεισε τους Περσες υπηκοους του και επιχειρηματιες τις εποχης  να κανουν κρουαζιερα στα πανεμορφα ελληνικα νησια και με τελικο προορισμο την Αθηνα με απωτερο σκοπο την οικονομικη ενισχυση του ελληνικου τουρισμου και εμποριου.
ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ
Πραγματι λοιπον περιπου 48000 Περσες τουριστες επιβιβαστηκαν στα τοτε κρουαζιεροπλοια της εποχης .
Οπως διαβαζουμε απο πηλινα διαφημιστικα της εποχης το προγραμμα της κρουαζιερας ξεκινουσε απο την Σαμο οπου περιχαρης οι Σαμιοι υποδεχθηκαν τους Περσες και γλεντησαν μαζι τους για τουλαχιστον 7 ημερες.
Την εβδομη ημερα τα κρουαζιεροπλοια των Περσων κατευθυνθηκαν προς ενα αλλο πανεμορφο ελληνικο νησι την Ναξο.
Εκει συσσωμη η τοπικη ηγεσια αλλα και ο ντοπιος πληθυσμος υποδεχτηκε τους Περσες τουριστες και επενδυτες απο χρονογραφηματα της εποχης μαθαινουμε οτι οι Περσες ενδιαφερθηκαν παρα πολυ για επενδυσεις  real estate ετσι δοθηκε μια τρομερη αναπτυξη στις τουριστικες υποδομες του νησιου.
Βεβαια καποιοι παλιοι ιστορικοι λενε οτι οι Περσες εκαναν αιφνιδιαστικη επιθεση στους κατοικους του νησιου και οτι πυρπολησαν ναους και κατοικιες και οτι εξανδραπονδισθηκε το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου του νησιου .
Αυτα ειναι πλεον αποδεδειγμενα αστικοι μυθοι και αντιπερσικη προπαγανδα.
Απο την Ναξο κατευθυνθηκαν οι Περσες τουριστες στην περιοχη του Μαραθωνα, οπου και αποβιβαστηκαν. Εκει τους περιμενε πληθος λαου απο τις Πλαταιες και την Αθηνα ,ηταν να ερθει και αντιπροσωπεια για να τους υποδεχθει απο την Σπαρτη αλλα δεν προλαβαν λογω πτωσης βραχων στην εθνικη οδο στο υψος της Κακιας Σκαλας (απο τοτε υπηρχε προβλημα σ' αυτον τον δρομο).
 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Ετσι λοιπον συσσωμος ο Ελληνικος λαος υποδεχθηκε τους Περσες επενδυτες και τουριστες (οπως θα υποδεχθει φετος τα 17.000.000 κινεζους που καταφερε να πεισει ο Αντωνης ο Μονοφθαλμος ο Α' να επισκεφθουν την Ελλαδα).
Ακολουθησε τριημερο γλεντι με αγωνισματα στο ακοντιο την τοξοβολια και την σπαθη δυστυχως ομως στην διαρκεια των αγωνων εγιναν και καποια ατυχηματα απο εντυπα της εποχης διαβαζουμε οτι περιπου 6500 Περσες τουριστες εχασαν την ζωη τους στην διαρκεια του γλεντιου στον Μαραθωνα .
 Αυτο βεβαια ειχε καποιο αντικτυπο στην μετεπειτα τουριστικη ζωη του τοπου αλλα συντομα ξεχαστηκε.

Το ολο γλεντι και η υποδοχη των Περσων σχεδιαστηκε απο τον Μιλτιαδη για αυτο και τιμης ενεκεν το τοτε σωματειο Ξενοδοχων και Τουριστικων επιχειρησεων Μραθωνα αλλα και το τοτε υπουργειο τουρισμου για την μεγαλη του προσφορα στην τουριστικη αναβαθμιση του Μαραθωνα του εστησε ανδριαντα.
Αυτη ηταν μια πρωτη γευση απο το βιβλιο της ιστορικου κυριας Ρεπουση ενα βιβλιο που βαζει τα γεγονοτα  στην πραγματικη τους διασταση.
Αυριο θα συνεχισουμε με ενα νεο αποσπασμα απο το τεραστιο συγγραφικο της εργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου