Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

Και ξαφνικα ολα αρχισαν να κυλανε καλα για την Ελλαδα!!!!Μια αγωνιώδης προσπάθεια να...πεισουν τους παντες οτι η ελλη­νική οικονομία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε πλήρη εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης, με τη βοηθεια

- Δημόσια εύσημα εκ μέρους Γερμανών (βλεπε δηλωσεις του σακατη του Σοιμπλε) και της Κομισιόν για την κυβερ­νητική προσπάθεια στα δημοσιονο­μικά, ασχετα αν η μαύρη τρύπα δεν λέει έστω να περιοριστεί τουναντιον μεγαλωνει.Και ξαφνικα στην κυβέρνηση ανακάλυψαν και πρωτογενές πλεόνασμα, στηριγμένο όμως στα... φέσια του κράτους προς ιδιώτες,(πανω απο 10 δις ευρω) που αυξανόμενα συνεχώς συ­νεισφέρουν τα μάλα στην πλαστή πλεονασματική εικόνα.

Τρελα πανηγύρια για την... ανεργία, για την οποία, παρότι είναι σταθερά η υψηλότερη στην Ευρώπη, στο 27%, και στους νέους στο 60%, ανακαλύ­πτουν πως σταμάτησε να αυξάνεται αρα συμφωνα με την ηλιθια λογικη τους .....μειωνεται??
 Και φυσικα φιέστες για δηθεν επανεκκινή­σεις των υπό κατασκευή αυτοκινητο­δρόμων, που συνοδεύονται από νέο ρευστό προς τους εργολάβους, με νέους, επαχθέστερους όρους για το Δημόσιο, αλλά όχι και από την επανέ­ναρξη των έργων.
 Πως ομως ξαφνικα εμφανιστηκε αυτη η μαγικη εικονα ?

- Γιατί ομως ξαφνικα  βάλθηκαν να ωραιοποιούν το τρομακτικό οικονομι­κό χάλι και τα κοινωνικά ερείπια που αφηνουν πισω τους;

 Φυσικα η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να το κάνει, γιατί ομως η τρόικα των δανειστών
και η τρελλοπουτανα του Βερολινου μαζι με τον σακατη ναζιστη Σοιμπλε συναινούν και συμμετέχουν στη μαγική ελληνική ει­κόνα; Ας δουμε γιατι...
Στη Σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τρά­πεζας στις 18-19 Απριλίου η Γερμανία επισφράγισε την ηγεμονική θέση της στην Ευρωζωνη φάνηκε ακόμη ότι η ΕΚΤ, η οποία μας εχει ζαλισει τα @@@δια σχετικα με την ανεξαρτησία της,οτι ουτε να κλασει  δεν μπορεί  εάν δεν παρουν το Ο.Κ απο τον πρόεδρο της Bundesbank Γενς Βάιντμαν και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ Γιεργκ Άσμουσεν.

Οι δηθεν αποφάσεις για τη διοχέτευση ρευστότητας στις οικονομίες των προ­βληματικών χωρών έχουν στην ουσία παγώσει λόγω της προεκλογικής εκ­στρατείας της καριολας του Βερολινου.Το Ραιχσταγκ  έχει πάρει την απόφαση να σταματήσει τη διοχέτευση ρευστού σε πακέτα διάσωσης μέσω του ESM, ενώ πληθαίνουν οι εκκρεμότητες:Ετσι η Ιταλία, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης,ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστεί βοήθεια. Το ίδιο μαλλον θα συμβεί με την Ισπανία. Τα μεγέθη των δυο οικονομιών είναι μεγάλα και, εάν αποφασιστούν πακέτα διάσωσης, ο ESM θα πρέπει να αυξήσει τα διαθέ­σιμα κονδύλια το θεμα ειναι που σκατα θα τα βρει η Γερμανία γιατι είναι η με­γαλύτερη χώρα σε συνεισφορά και επειδη δεν εχει καμμια διαθεση να δωσει ουτε σεντς ο Σόιμπλε εμπνεύστηκε τα bail in, δηλαδή τα κατά περίπτωση «κου­ρέματα» καταθέσεων στις προβλημα­τικές χώρες.
Η Ελλάδα και πολυ πιθανόν η Πορ­τογαλία θα χρειαστούν επιπλέον κονδύλια μέχρι να επιστρέψουν στις αγορές. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από τις σιωπηρές παρατάσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή, εξε­τάζονται μέτρα που θα συμπεριλαμβά­νουν bail in και  βεβαια ένα λουστραρισμα στους δείκτες της οικονομίας, ώστε να δείχνουν μια πλαστή εικόνα επιστρο­φής στην... ανάπτυξη.

Το σχέδιο είναι η Ελλάδα να επι­στρέψει στις αγορές το 2014, ώστε να μην ξανανοίξει η συζήτηση για τρίτο πακέτο στήριξης. Άλλωστε, από τότε που αποφασίστηκε η δεύτερη δανει­ακή σύμβαση ο Σόιμπλε είχε δηλώσει επισήμως ότι πιθανότατα η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακετο, τοποθετώντας τη συζήτηση αυτή στο 2014. Το πακέτο - σοκ της Κύπρου ώθη­σε τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης να ζητήσουν από την Ε.Ε. ουσιαστική εγγύηση των καταθέσεων. Ήδη όμως το όριο των 100.000 τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση καθώς τα πακέτα και τα μέτρα σε κάθε χώρα θα κρίνονται κατά περίπτωση οποτε περιμενετε ενα καλο κουρεματακι όπως απο­φάσισε το ίδιο το Eurogroup.Οι πιέσεις των επίφοβων χωρών αυ­ξάνονται (βλεπε Σλοβενια), αλλά η καριολα η Μέρκελ δεν φαίνεται να ενδίδει. Σε ομιλία της στη Δρέσδη, που πέρασε στα ψιλά, η καγκελάριος απέρριψε την πρόταση για πανευρω­παϊκό σχήμα εγγύησης τραπεζικών κα­ταθέσεων λέγοντας ότι αυτό θα επιβα­ρύνει τους φορολογουμένους (της Γερμανιας φυσικα) για τα λάθη των τραπεζών σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.Πρόσθεσε δε ότι οι μελλοντικοί μέ­τοχοι τραπεζών θα μπορούσαν επίσης να υποστούν ζημιά, αν οι οργανισμοί τους λάβουν κεφάλαια διάσωσης από τον ESM. Η στάση της Μέρκελ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην Ελλά­δα, καθώς ουσιαστικα δείχνει τι αλλα μας ετοιμαζει το διεστραμμενο μυαλο της  μετά τις γερμανικές εκλογές.


Η συνταγη ειναι μπολικο λούστρο και συνίσταται περιληπτικά στα εξής:
Ο Αντωνακης   επειδή ετοιμαζεται να ζητήσει νέα ελάφρυνση του χρέους λόγω... καλής διαγωγής στα δημοσιονομικά, πρέπει να περιμένει ότι η ελάφρυνση δεν θα γίνει με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου 2012 («κούρεμα» χρέους), αλλά με τη... νέα μέθοδο «εσωτερικού κουρέματος». Με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται δηλαδη και αλλο μαχαιρι σε μισθους και συνταξεις και φυσικα χερι στις καταθεσεις και τα ακινητα. 
Κομισιόν και ΕΚΤ καλούνται να εκ­πονήσουν σχέδια για τη διοχέτευ­ση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη στις χώρες του Νότου.Και ενω οι τράπεζες παίρνουν φθηνό χρήμα από την ΕΚΤ χωρίς βεβαια ν
α το προωθούν στην αγορά μέσω δανείων, η Γερμανία μπλοκάρει όλες τις προτάσεις για στήριξη των ΜΜΕ. Τη στιγμή μάλιστα που η  μείωση των επιτοκίων από την ευρωτράπεζα δεν αναμένεται να έχει πραγματική επί­πτωση στις αγορές.

Οι εξελίξεις, συνεπώς, εντός και εκτός Ελλάδος, κινούνται με γνώμο­να τη γερμανική προεκλογική εκστρα­τεία και τα κεφια του θηλυκου Χιτλερ . Επομένως, από... Σεπτέμβριο οι «μεγάλες» αποφάσεις. Εν τω μεταξύ, χαλαρώστε για το καλοκαιρι ετσι και αλλιως αραχτοι στους καναπεδες ειστε τωρα απλως θα αλλαξετε τον καναπε με την ξαπλωστρα, διότι λίγο μετά έρχονται τα μαντατα.....

Και οπως ελεγε και ο Μαυρογυαλουρος στην ταινια "θα σας εξαφανισωμεν¨"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου