Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ..ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΘΙΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα Σάββατο στην πόλη Λε Χαβρ της βόρειας Γαλλίας, καταγγέλλοντας τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών της Ομάδας των 8 (G8), που πρόκειται να διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαΐου στη Ντοβίλ.Κινήματα κατά της...

παγκοσμιοποίησης, εργατικά συνδικάτα, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας και διαδηλωτές όλων των ηλικιών φώναζαν συνθήματα όπως, «Ολα για εμάς, τίποτα για εκείνους», «Πρέπει να πολεμήσουμε για να τους διώξουμε», «Ας μην αφήσουμε τα παγκόσμια ζητήματα στα χέρια των επιχειρηματιών».
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στη διαδήλωση πήραν μέρος περίπου 4.000 άνθρωποι που κρατούσαν σημαίες, πανό και τύμπανα και 7.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λε Χαβρ, περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από τη Ντοβίλ όπου θα γίνει η σύνοδος κορυφής, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, μεταξύ των οποίων 12.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα παρακολουθούν την πόλη από χαμηλά κι από ψηλά, ενώ σκάφη θα ελέγχουν την πρόσβαση μέσω θαλάσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου