Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ Ο JEFRY

Το μνημόνιο απέτυχε επειδή βασίστηκε στην υπέρμετρη φορολογία των συνήθων κορόιδων. Οπότε η κυβέρνηση θα φορολογήσει επιπλέον τα κορόιδα.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μην πάρει νέα μέτρα. Εννοούσε βέβαια ότι δεν θα έπαιρνε από αυτά τα μέτρα που μετράμε. Τώρα αν άλλα καταλάβαμε εμείς είναι δικό μας πρόβλημα.

Είναι άδικο να θεωρούμε αναξιόπιστη την κυβέρνηση του Γιωργάκη.

Και εκεί που πιστεύαμε ότι πολιτικά είχε πεθάνει ο Αλογοσκούφης τον είδαμε να ανασταίνεται στο σώμα του Παπακωνσταντίνου. Θα φορολογήσει από το πρώτο ευρώ τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Βέβαια αυτοί που θα την πληρώσουν είναι όσοι έχουν τόσα εισοδήματα που τους καλύπτει το αφορολόγητο και δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Οι φτωχοί και τίμιοι δηλαδή.

Όσοι κρύβουν τα εισοδήματα τους σιγά την ζημιά που θα πάθουν.

Από εκεί και πέρα η σοσιαλιστική κυβέρνηση θα φροντίσει να μην υπάρχουν ανισότητες στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Ρίχνοντας φυσικά τους μισθούς του δημοσίου στα επίπεδα του ιδιωτικού.

Τώρα αν οι ιδιώτες επιχειρηματίες ρίξουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους στα 300 ευρώ η κυβέρνηση τι να κάνει… θα μειώσει κι άλλο τους μισθούς των δημοσίων.

Αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Δεν θα ανεχθεί η κυβέρνηση να κατρακυλήσει σε μισθούς κάτω από 150 ευρώ. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη δόση του δανείου της τρόικας.

Συμβολικά θα απολυθούν κάποιοι δημόσιοι. Και αφού η κυβέρνηση λειτουργεί με συμβολισμούς ας μην διαμαρτυρηθεί. Συμβολικά θα είναι και τα γιαούρτια.

Και έχω την εντύπωση ότι οι πασόκοι υπουργοί και βουλευτές συμβολικά κάνουν ότι διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν στα ίσα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οπότε μπορούν να συνεργαστούν χωρίς να νιώθει ο ένας ριγμένος από τον άλλον.

Επιμένω όμως. Το ότι υπάρχει ένα 42% που ακόμα στηρίζει τα δύο υπεύθυνα για την καταστροφή μας κόμματα είναι ανησυχητικό. Έστω και συμβολικά πρέπει να τους γυρίσει όλος ο λαός την πλάτη.

Δεν ήρθε τελικά η συντέλεια του κόσμου όπως είχε προβλέψει ένας αμερικάνος. Προφανώς πρέπει να ολοκληρωθεί η συντέλεια της Ελλάδας.

Ο Σαββόπουλος έκανε μια πρόταση με την οποία μπορεί να διαφωνήσει κανείς ή να την συζητήσει. Είπε συγκεκριμένα: Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε χωματερή μεταναστών και πως θα ήταν καλό με την βοήθεια του ΟΗΕ να τους στέλναμε σε αραιοκατοικημένα νησιά και εκεί να καλλιεργούν.

Αμέσως υπήρξε μια διαστρέβλωση στην πρόταση. Ειπώθηκε από κάποιους ότι ο Σαββόπουλος θέλει να τους στείλει στα ξερονήσια (κάτι σαν εξορία). Όμως το νόημα και η ουσία της πρότασης του ήταν εντελώς διαφορετική. Κάποιοι δημοσιογράφοι είπαν ότι είναι ντροπή να θεωρεί σκουπίδια τους μετανάστες ο Σαββόπουλος (επειδή αναφέρθηκε σε χωματερή). Μόνο που αυτούς τους δημοσιογράφους θα έπρεπε να τους πειράξει το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας έχουν την ευθύνη αυτής της κατάστασης και δεν φταίει αυτός που την περιγράφει.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η πρόταση του Σαββόπουλου είναι σωστή ή ρεαλιστική. Όμως αυτό απέχει πολύ από την διαστρέβλωση που έγινε (και μάλιστα από αριστερούς). Και το λέω γιατί έτυχε να τον ακούσω και μετά άκουσα και διάβασα τις αντιδράσεις.

Ο Σαββόπουλος έστειλε και μία επιστολή στην Ελευθεροτυπία για αυτήν την ιστορία.

Να πουλήσουμε τώρα τις ΔΕΚΟ που είναι φθηνές, λένε οι φωστήρες της κυβέρνησης. Με τέτοια πτώση στις μετοχές είναι πράγματι ευκαιρία. Για να αγοράσεις.

Αν πιστέψουμε ότι η ΔΕΗ ή ο ΟΠΑΠ ή η ΕΥΔΑΠ θα μας κάνουν καλό αν τις ξεφορτωθούμε τότε αυτοί που θα τις αγοράσουν πρέπει να είναι μεγάλα κορόιδα.

Αλλά θα μειώσουμε το έλλειμμα βρε. Το οποίο θα αυξηθεί αυτομάτως με το νέο δάνειο των 60 δις που θα πάρουμε.

Απέτυχε και το μέτρο με τις αποδείξεις. Σώπα… Τέτοιο ευφυές μέτρο και να αποτύχει;

Αφού μόνο με τις αποδείξεις από το σούπερ μάρκετ (που έτσι κι αλλιώς χτυπάει απόδειξη) έκανες την δουλειά σου πως θα χτυπιόταν η φοροδιαφυγή;

Ένας τρόπος υπήρχε. Έλεγχος σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία, ότι δεν μπορούσες να το δικαιολογήσεις με τις προηγούμενες δηλώσεις εισοδήματος να δημευόταν και από εκεί και πέρα: έσοδα μείον έξοδα και το υπόλοιπο φορολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου