Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ......ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

Με συνθήματα και μπουκάλια νερού υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι.
Κατά την άφιξή του, ο Π. Μπεγλίτης δέχτηκε φραστική επίθεση από εργαζόμενους της ΕΑΒ, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ κάποιοι του πέταξαν γιαούρτια και μπουκάλια νερού, τα οποία, όμως, δεν τον πέτυχαν.
Ο Π. Μπεγλίτης μεταφέρθηκε αρχικά σε διπλανό χώρο, απ’ όπου απευθυνόμενος στους εργαζόμενους με ντουντούκα επιχείρησε να τους κατευνάσει. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν ανέχεται τραμπουκισμούς και τέτοιες ενέργειες, καθώς και ότι είναι εκεί για να τους πει ότι η ΕΑΒ θα παραμείνει δημόσιου χαρακτήρα. "Ήρθα για να συζητήσουμε τα προβλήματα", ανέφερε.
Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και ο αναπληρωτής υπουργός αποχώρησε χωρίς άλλα επεισόδια.
Το άγχος των εργαζομένων στην ΕΑΒ είναι κατά πόσον η πολιτική που θα ακολουθηθεί από την κυβέρνηση δεν έχει άμεσο ή έμμεσο στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, υπό αντίστοιχο καθεστώς με αυτό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Πριν την επίσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είχε προειδοποιηθεί από ανθρώπους του περιβάλλοντός του για το αρνητικό κλίμα κλίμα, ωστόσο αποφάσισε να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου