Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ DELIVERY BOYS ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αν απορούσατε γιατί τα delivery boys της κυβέρνησης που έχουν μαζευτεί στο Mega, κι όχι μόνο, τις τελευταίες ημέρες είχαν ξεσαλώσει και υποστήριζαν αναφανδόν την πολιτική του κ. Παπανδρέου, θα καταλάβατε μετά την αποκάλυψη της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Σταύρο Ψυχάρη. Αν και δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται τέτοιες συναντήσεις, αυτό που συμβαίνει στο Mega, το Βήμα και σε άλλες εφημερίδες δεν έχει ίσως προηγούμενο.

Ακόμη και χθες στο Mega προσπαθούσαν να μας πείσουν πόσο...δραματικές ήταν οι εξελίξεις και η "κόντρα" κυβέρνησης – τρόικας. Μας είπαν ότι ο καημένος ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι αυτός που έχει επωμισθεί το project της σωτηρίας της χώρας και δέχεται πιέσεις ενώ ο παρουσιαστής κ. Στραβελάκης μας έκανε μαθήματα οικονομίας λέγοντας "όσο κι αν κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις αν δεν γίνουν αποκρατικοποιήσεις το χρέος θα αυξάνεται".

Δηλαδή έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ για να το καταλάβουν οι φωστήρες της ενημέρωσης ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση μπορεί να μειώνει το έλλειμμα γονατίζοντας τους πολίτες αλλά εκτοξεύεται το χρέος. Τότε που η χώρα βοούσε για λάθος πολιτική γιατί το Mega δε μας έκανε οικονομικά μαθήματα;

Βγήκε και ο ανταποκριτής από τη Νέα Υόρκη να μας πει ότι πηγές από εκεί λένε ότι η Τρόικα κατάλαβε το λάθος της και θα διορθώσει την κατάσταση αποφεύγοντας πλέον να δίνει συνεντεύξεις. Είπαν ότι έκαναν… λάθος, δεν κατάλαβαν καλά ότι έπρεπε να περιμένουν τον κύριο υπουργό να μιλήσει για τις αποκρατικοποιήσεις με νούμερα.

Δηλαδή όλο αυτό το χάλι που παρουσιάζει η κυβέρνηση έγινε από ένα… λεκτικό λάθος τη Τρόικας.

Αυτά λοιπόν προσπαθούν να πασάρουν στον κόσμο και να τον πείσουν ότι η κυβέρνηση έχει αγαθές προθέσεις και δε θα ξεπουλήσει αλλά θα αξιοποιήσει περιουσία.

Ομως, τα βασικά ερωτήματα παραμένουν εδώ και μήνες αναπάντητα:

  1. Όταν υπέγραφαν το Μνημόνιο το Μάιο μας έλεγαν ότι θα κάνουμε θυσίες αλλά σιγά – σιγά θα μειωθεί το έλλειμμα, θα μειωθεί το χρέος, θα βγούμε στις αγορές και θα ανακάμψουμε. Τι προέκυψε τώρα και πρέπει να τα ξεπουλήσουμε όλα; Δεν ήξεραν τότε;
  2. Εδώ και μήνες αλλάζουν τα μνημόνια σαν τα πουκάμισα, παίρνουν νέα μέτρα, ανακοινώνουν κι άλλες περικοπές. Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση; Πότε δηλαδή θα σταματήσει το γαϊτανάκι των μέτρων και των αναθεωρήσεων και πότε θα μας πουν αν η χώρα θα ανακάμψει επιτέλους;
  3. Υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που να έχει τα κότσια να μας πει ότι κυβερνά η τρόικα και επ’ αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία; Οι λεονταρισμοί είναι καθαρά επικοινωνιακοί κι ακόμη κι αν κοπούν οι συνεντεύξεις η ουσία είναι άλλη. Ότι η Ελλάδα χορεύει στους ρυθμούς των ξένων σαν την… Πάτι στις συναυλίες που δίνει και γίνεται χαμός.
  4. Και το τελευταίο ερώτημα για την ακίνητη περιουσία. Από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν ότι το κράτος έχει περιουσία ύψους 300 δισ. ευρώ. Εκαναν τίποτε για να καταγράψουν και να ξεκαθαρίσουν αυτή την περιουσία ώστε να έρθουν επενδυτές και να προχωρήσει η αξιοποίηση κάποιων ακινήτων; Δεν έκαναν τίποτε, άφησαν το χρόνο να περάσει, απαξίωσαν την ΚΕΔ και τώρα που η τρόικα τους διατάσσει τρέχουν να βρουν τι θα πουλήσουν και τι θα αξιοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου