Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σωθήκαμε! Έρχεται το ενυδρείο του Αθεμπίγιο!

η μακετα του ενυδρειου στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Μετά το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη, σειρά έχει το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο που θα βρίσκεται μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα στον κόσμο – τύπου Σέντραλ Παρκ – το οποίο, αν ποτέ προχωρήσουν οι σχεδιασμοί και οι συνεννοήσεις του Παμπούκη με τους Καταριανούς, θα οφείλεται στην πιο ξεπουλημένη κυβέρνηση στον κόσμο.
Η πρόταση Αθεμπίγιο, ο οποίος ντε και καλά πρέπει να «αξιοποιηθεί» στην «αξιοποίηση» της δημόσιας γης, προβλέπει μεγάλη μαρίνα, γήπεδα γκόλφ, συνεδριακά κέντρα, πανεπιστήμια κι ερευνητικά κέντρα (να έχει όλο αυτό και μια επίφαση προόδου, προαγωγής της επιστήμης) κι εμπορικά κέντρα τύπου mall (εννοείται). Ολά αυτά μέσω Φαστ Τρακ (προς θεού, μη μπερδεύεστε με το Φαστ Σοφτ, καμία σχέση).
Όπως διαρρέεται στον τύπο, θα δημιουργηθούν χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας (παρόλο που εδώ γίνεται το έλα να δεις από την ελαστικοποίηση, μα τι θα πει ο ΣΕΒ;) – το δήθεν αναπτυξιακό τυράκι για να τσιμπήσει ο κόσμος, κυρίως οι άνεργοι ή όσοι φοβούνται ότι σε λίγο θα είναι άνεργοι.
Ποιοι θα τα φτιάξουν όλ’αυτά τα ; Προφανώς εξαθλιωμένοι μετανάστες για ένα κομμάτι ψωμί. Και θα έρθουν μετά να τα επανδρώσουν, να τα λειτουργήσουν και να τα συντηρήσουν, έλληνες υπάλληλοι για δύο κομμάτια ψωμί, με συμβάσεις πείνας αλλά και χωρίς. Πλέον οι εργοδότες δε χρειάζονται τα προσχήματα. Έχουν το πάνω χέρι και το ξέρουν. Και τα κέρδη από την αξιοποίηση του καταριανού Ελληνικού θα φεύγουν προς την Ελβετία και λοιπούς οφσοριανούς προορισμούς.
Μιλάμε λοιπόν για εργαλείο ανάπτυξης όχι αστεία. Ένας τουριστικός πόλος για Βορειοευρωπαίους και αμερικανούς που θα μας προτιμούν από τη Νοτιοανατολική Ασία η οποία και πιο μακριά πέφτει και πολλές ταραχές έχει τελευταία.
Ερώτηση προς Παμπούκη: θα δικαιούνται και οι ιθαγενείς καμιά μπουκιά από τα ψάρια του ενυδρείου όταν θα τους ζώνει η πείνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου