Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

"Η σύγχρονη Ελλάδα θα έχει την κατάληξη της αρχαίας: τη διάλυση. "




Στην ειδησεογραφική εκπομπή Heute journal του 2ου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ZDF μεταδόθηκε χθες βράδυ ρεπορτάζ με τίτλο «Με τη λιτότητα οι Έλληνες καταστρέφουν το μέλλον τους».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και στην αναποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας.
«Τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και οι αυξήσεις στη φορολογία δεν είχαν αποτέλεσμα», τονίζει το ρεπορτάζ και κάνει λόγο για έναν «αμήχανο» Έλληνα Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντηση του Davos.

Όπως επισημαίνει το ZDF, η μικρή σε μέγεθος και πληθυσμό Ελλάδα καλείται να πληρώνει επιτόκια υπερδιπλάσια απ’ αυτά της Γερμανίας. «Ενώ το 2010 το ύψος των επιτοκίων άγγιζε το 15%, το 2012 θα φτάνει στο 25%».

Ο αναλυτής της Commerzbank, Christoph Weit, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του:

«Κάποια στιγμή θα φανεί ότι αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί. Η χώρα θα σταματήσει να λαμβάνει χρήματα και δε θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τα χρέη της. Η σύγχρονη Ελλάδα θα έχει την κατάληξη της αρχαίας: τη διάλυση.

Απο τήν πλευρά του ο κ. Trichet σε σημερινή συνεντευξή του στην ε/φ LES ECHOS – βλέποντας την επερχόμενη διάλυση – στο ερώτημα

«πιστεύετε ότι το ζήτημα φερεγγυότητας της Ελλάδας έχει επιλυθεί ή χρειάζεται να βρεθούν νέα μέσα για τη μείωση του χρέους της;»

απαντά:

«Εκπονήθηκε ένα σχέδιο από την ε λ λ η ν ι κ ή κ υ β έ ρ ν η σ η.

Το σχέδιο αυτό έγινε δεκτό απ’ όλη τη διεθνή κοινότητα και την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται και το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η αυστηρή εφαρμογή του σχεδίου είναι εκείνη που θα επιτρέψει την ανάκτηση της αξιοπιστίας για την Ελλάδα».

Το μνημόνιο ( δηλαδή το ξεπούλημα της Χώρας στους τοκογλύφους και η παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας)  μας λέει λοιπόν ο κ. Trichet εκπονήθηκε απο την ελληνική κυβέρνηση.

Ας αφήσουν λοιπόν τα καραγκιοζιλίκια ο Παπανδρέου με την παρέα του και ας πάψουν να κρύβονται πίσω απο επικοινωνιακά τεχνάσματα, σύντομα θα νοιώσουν την οργή του Λαού που πρόδωσαν στους ξένους κατακτητές και θα λογοδοτήσουν τόσο οι δημιουργοί του Μνημονίου  όσο και αυτοί που το ψήφισαν και το στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου