Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΡΕΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Τον δρόμο της αιματηρής καταστολής ακολουθεί στην Λιβύη το καθεστώς Καντάφι έναντι των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Όλα δείχνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επαναληφθεί το σκηνικό της Αιγύπτου, καθώς ο Στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας “κτυπούν στο ψαχνό”: Τουλάχιστον 84 είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής. Το Σάββατο κόπηκε το Ίντερνετ, καθώς πολλοί διαδηλωτές συντονίζονται μέσω των sites κοινωνικής δικτύωσης.
Χθες οι δυνάμεις ασφαλείας άνοξαν πυρ κατά πολιτών στην Βεγκάζη και περίπου 35 άνθρωποι έπεσαν νεκροί ενώ το νοσοκομείο της πόλης γέμισε τραυματίες. Ωστόσο ανταποκριτές, είδαν στρατιώτες να εγκαταλείπουν τη θέση τους και να διαδηλώνουν μαζί με τον κόσμο. Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην πόλη Αλ Μπάιντα στα ανατολικά σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην πόλη Ντάρνα σύμφωνα με ΜΜΕ, ενώ επίσημος απολογισμός των νεκρών δεν υπάρχει ακόμη.


Η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας (Παρασκευή προς Σάββατο) Εν μέσω αναβρασμού πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Καντάφι – ο ηγέτης με τα περισσότερα χρόνια εξουσίας πίσω του καθώς κυβερνά από το 1969 – θα προβεί σε ανασχηματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου