Την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα είχε ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δύο μόλις μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και ενώ εκείνη την περίοδο, δημοσίως, απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Στην παραπάνω αποκάλυψη προέβη ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού «Canal +», σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Το εν λόγω ντοκιμαντέρ αναμένεται να μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.
Στο ντοκιμαντέρ, που συνθέτει το προφίλ του γάλλου πολιτικού, ο Στρός Καν αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει από το Δεκέμβρη του 2009 την παρέμβαση του ΔΝΤ, ενώ η υπογραμμίζει και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Ο Στρος Καν τονίζει επίσης ότι στο αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου, απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρόκειται να δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της ευρωζώνης, άποψη που, όπως αναφέρει, τελικά επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου του 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε το ζήτημα.
Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριπτε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ενώ εκπρόσωποι του Ταμείου υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από την Ελλάδα. Στη συνέχεια, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε εκ νέου στους ευρωπαίους ηγέτες το θέμα προσφυγής στο ΔΝΤ σε μορφή απειλής, τονίζοντας πως αν δεν συμφωνήσουν σε ένα πακέτο στήριξης προς τη χώρα, θα καταφύγει στον Οργανισμό.
«Όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας την αποκάλυψη.
«Το μέγεθος του προβλήματος η Ν.Δ. το απέκρυπτε επιμελώς από όλους. Αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές, μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή. Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν», προσθέτει ο Γιώργος Πεταλωτής.
«Αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού , εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ΄ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η Ν.Δ. και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι απο τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Η πορεία αυτή ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης απο τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Ποιον δουλευετε ρε μαλακες???????
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου